Terugblik Diversity Parliaments: Reflecting on Diversity & Inclusion' 15 oktober 2024

Nieuws - 23 oktober 2024 - Communication BK

Sinds de oprichting van D&I-offices binnen alle faculteiten werd tijdens deze avond de balans opgemaakt: Welke doelen hebben we bereikt? Waar kunnen we nog groeien? En welke gebieden blijven nog onontgonnen? Medewerkers en studenten deden mee aan een levendige editie van een gezamenlijk Community diner en BK Talks (met pizza en drankjes) op dinsdag 15 oktober in de Oostserre, voor een open gesprek over Diversiteit en Inclusie binnen ons onderwijs en onderzoek.  

Tijdens deze combinatie sessie van BK Talks en Community dinner was er in een informele setting alle ruimte voor een open gesprek over Diversiteit en Inclusion. Na een introductie van Javier Arpa Fernandez nam Cecile Calis, de BK Community officer de microfoon over om toe te lichten wat er op onze eigen faculteit in de laatste jaren tot stand is gebracht maar ook wat er in de komende tijd nog aan komt aan activiteiten en events. 

Al snel werd daarna met en door de verschillende panelleden teruggeblikt op eigen ervaringen en geschiedenis. Waar staan ze nu, wat was en is hun weg als we het hebben over inclusie en diversiteit. Voelen we ons veilig in deze wereld, in onze eigen faculteit, of in dit politieke klimaat in ons land en Europa of ver daar buiten?

Spreker Saloum Darboe diversity officer van ME: “Veranderingen komen met fouten en daar moeten we niet bang voor zijn.”

De diverse sprekers: Dr. Lakshmi  Priya Rayendran, Diversity Officer UCL Bartlett,  Leo van den Burgh, Opleidingsdirecteur Bachelor BK,  Saloum Darboe, Diversity Officer ME, TJ Rivera, Masterstudent Architectuur BK  en Irene Luque Martin, Assistent Professor Urban Design, blikten terug en vooruit.

Met een heerlijke pizza voor iedereen -en soms met mondvol- werden vragen gesteld aan en beantwoord door de diverse panelleden. 

Meer informatie

Je kunt de presentaties, de vragen en discussie integraal terugkijken via de link op YouTube.