Intreerede Anne Loes Nillesen: Climate Adaptation; an Act of Design

Nieuws - 16 oktober 2024 - Communication BK

Het water en bodemsysteem is van oudsher een belangrijke basis geweest voor de ontwikkeling van veelal dichtbevolkte deltagebieden. Door klimaatverandering veranderen ook de bestaande condities van het water en bodemsysteem; dit heeft impact op de toekomstige ruimtelijk economische composities van delta’s en hun landgebruik. Op 8 november geeft hoogleraar Anne Loes Nillesen (Urbanism) haar intreerede ’Climate Adaptation; an Act of Design'.

Het aanpassen aan klimaatverandering is dan ook een belangrijke ruimtelijke ontwerpopgave. Deze veranderingen zijn ingrijpender dan vaak wordt vermoed, maar kunnen ook grote kansen bieden voor inspirerende nieuwe toekomstbeelden.

Tijdens haar intreerede ’Climate Adaptation; an Act of Design’ toont Anne Loes Nillesen nationale en internationale voorbeelden van ontwerpend onderzoek waarbij door de schalen heen (van Deltasysteem tot wijkniveau) opties voor klimaatadaptatie worden verkend en verbeeld. Daarbij komen ook belangrijke knelpunten en strategische keuzen naar ’oren; hoe kun je als ontwerper bijdragen aan een toekomstbestendige inrichting en adaptatie van steden en regio’s? 

Meer informatie

  • Anne Loes Nillesen houdt haar intreerede ’Climate Adaptation; an Act of Design' op vrijdag 8 november om 15:00 uur in het auditorium in de Aula van de TU Delft.
  • Bekijk hier de hooglerarenpagina van Anne Loes Nillesen.