Fulbright-beurs voor Tijn Croon en Alex Fernández

Nieuws - 26 juni 2024 - Communication BK

Promovendi Tijn Croon en Alex Fernández van de afdeling MBE hebben een Fulbright-beurs gekregen om een half jaar door te brengen voor onderzoek aan vooraanstaande Amerikaanse instituten. Beide onderzoekers maken deel uit van het Marie Curie-project RE-DWELL, dat later deze zomer wordt afgerond. 

Alex Fernández heeft financiering gekregen via de EU-brede Fulbright Schuman beurs om onderzoek te doen naar de samenhang tussen duurzame financiering en betaalbaarheid van huisvesting aan de University of California Los Angeles (UCLA). Tijn Croon, ook begeleid door Marja Elsinga samen met Joris Hoekstra, heeft financiering ontvangen van de Nederlandse Fulbright Commissie om zijn onderzoek voort te zetten aan Columbia University in New York City. Zijn werk zal zich richten op gerichte sociale investeringen die voortkomen uit de opbrengsten van koolstofprijsregelingen. Ze beginnen binnenkort aan het vierde en laatste jaar van hun promotieonderzoek. 

Het Fulbright Programma, opgericht in 1946, heeft als doel het bevorderen van internationale goodwill door middel van de uitwisseling van studenten op het gebied van onderwijs, cultuur en wetenschap. Het is uitgegroeid tot een van de meest gewaardeerde studiebeursprogramma's ter wereld, met meer dan 400.000 deelnemers uit meer dan 160 landen die deelnemen aan wereldwijde leer- en culturele uitwisselingen.

Meer informatie

Alex Fernández wordt begeleid door Marja Elsinga en Marietta Haffner.
Tijn Croon, wordt ook begeleid door Marja Elsinga, samen met Joris Hoekstra.

Tijn Croon

Staff page

Alex Fernández Pérez

Staff page