Kamer verhuren aan een Delftse student?

Nieuws - 07 december 2021

Je hebt het vast wel meegekregen in de nationale media. Het vinden van huisvesting is heel lastig, ook voor internationale en Nederlandse studenten. Een aantal universiteiten heeft aan het begin van het studiejaar daarom opgeroepen om (al dan niet tijdelijk) studenten in huis te nemen. Ook in Delft zien we dat studenten het lastig hebben. In februari verwachten we daarbij nieuwe exchangestudenten die huisvesting zoeken. Heb je ruimte over in huis en wil je een TU Delftse student helpen, dan zijn er een aantal zaken om over na te denken.

Welke huur kun je bijvoorbeeld vragen en wat betekent het om een (internationale) student in huis te nemen? Er zijn verschillende fiscale, verzekeringstechnische, en financiële aspecten om rekening mee te houden. Veel informatie is te vinden via Internet.

Je kunt bijvoorbeeld de informatie op de website van Rijksoverheid lezen:

Op de website van Woonbond vind je een voorbeeldcontract: Hospitahuur | woonbond.nl. Zie je op tegen alle rompslomp, en wil je hulp? Onderstaande organisatie is hierin gespecialiseerd en neemt taken uit handen: www.hospitaworden.nl.