Brunel en TU Delft slaan handen ineen
Brunel en de TU Delft gaan nauw samenwerken op het gebied van talent en innovatie. Brunel heeft zich aangesloten bij het samenwerkingsprogramma van de TU Delft en grote bedrijven, gericht op het versnellen van innovatie. De samenwerkingsovereenkomst werd donderdag bezegeld tijdens een bijeenkomst in RoboHouse, het fieldlab voor geavanceerde robotica en AI op de TU Delft Campus.
L.E.A.D.-programma
Brunel zal onder meer een bijdrage leveren aan L.E.A.D., een programma waarbij meerdere bedrijven en startups betrokken zijn en dat als doel heeft om de innovatieprofessional van de toekomst op te leiden. Jonge ingenieurs volgen hierbij een intensief ontwikkeltraject waarbij ze, naast trainingen, ervaringen op doen in innovatieprojecten bij de verschillende aangesloten bedrijven.
Predictive maintenance
Daarnaast gaan Brunel en de TU Delft samenwerken bij het opleiden van professionals die gespecialiseerd zijn in predictive maintenance, het inzetten van data-analyse om te voorspellen wanneer bijvoorbeeld een machine aan vervanging toe is. In de voorhoede van technologie en data is al heel veel mogelijk. Door middel van state of the art projecten, gezamenlijk opgezet door wetenschappers en goed opgeleide professionals kan deze kennis versneld naar de markt worden gebracht.
Delftse roots
Zowel de TU Delft als Brunel hebben ondernemerschap en innovatie-kracht hoog in het vaandel. Maar er zijn ook nog andere redenen waarom dit partnership bijzonder is, zegt CEO Jilko Andringa. “Onze founder, Jan Brand, startte hier in Delft in 1975 met zijn onderneming. Hij hielp zichzelf en collega-ingenieurs aan een nieuwe baan vanuit zijn kantoor op de Oude Delft. Deze succesvolle bemiddeling was het begin van het mooie, internationale bedrijf van en voor specialisten dat Brunel nu is. De samenwerking met de TU Delft past perfect bij onze ambitie om hoogopgeleide specialisten te verbinden met innovatie en ondernemende projecten.”
Samewerking essentieel
“De TU Delft wil een bijdrage leveren aan een betere samenleving”, zegt Tim van der Hagen, rector magnificus en voorzitter van het college van bestuur van de TU Delft. “Dit doen we door het opleiden van een nieuwe generatie maatschappelijk verantwoordelijke ingenieurs en het verrichten van wetenschappelijk onderzoek van wereldklasse. We geloven dat samenwerkingen met het bedrijfsleven daarbij essentieel zijn doordat we samen meer impact kunnen maken. Brunel onderstreept dit gedachtegoed en ik ben trots dat we met elkaar gaan samenwerken op het gebied van talent en innovatie.”
Voedingsbodem voor innovatie
Zwanet van Lubek, Head Strategic Business Partnerships bij de TU Delft: “Wij geloven dat we de antwoorden op de grote maatschappelijk vraagstukken niet alleen kunnen vinden. Door ondernemers, kennisinstellingen, investeerders, overheid en het bedrijfsleven te verbinden zorgen we voor een voedingsbodem voor innovatie. Zodat we samen kunnen zorgen voor technologische innovaties die een bijdrage leveren aan een betere samenleving.”
TU Delft creëert strategische partnerships met het bedrijfsleven. Deze samenwerkingsverbanden worden opgesteld aan de hand van zowel de strategische uitdagingen van de partners als de wetenschappelijke uitdagingen voor de onderzoekers en leiden tot intensief experimenteren en innoveren met behulp van het hele innovatie-ecosysteem rondom de TU Delft Campus, van studenten en onderzoekers tot fieldlabs en startups. De actieve community van bedrijven werkt daarnaast ook gezamenlijk aan innovaties.