Ontwerp/Synthesesymposium

Studenten Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek sluiten bachelorstudie af met een vliegende loods, hydro-elektrische helikopter en uitschuifbaar vliegtuig

Nieuws - 12 juli 2019

Kun je CO2 besparen door de grootte van een vliegtuig aan te passen aan het aantal passagiers? Hoe kun je schoolkinderen een nanosatelliet laten ontwerpen die echt naar de Maan gaat?  23 teams van derdejaars bachelorstudenten Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek  beantwoorden deze en andere vragen tijdens het Ontwerp/Synthesesymposium op 4 juli 2019. Hier presenteren zij voor een internationale jury en hun eigen familie en vrienden de ontwerpen voor luchtvaart- of ruimtevaarttuigen waarmee zij hun bacheloropleiding afsluiten.

OS Oefening

Op het tweemaal jaarlijks georganiseerde O/S symposium presenteren groepen derdejaarsstudenten hun resultaten van tien weken ontwerpen. Alle ontwerpen worden beoordeeld door een jury van experts uit binnen- en buitenland, dit jaar onder meer van Airbus. De studenten sluiten met dit project de bacheloropleiding Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek van de TU Delft af. De deelnemers moeten bewijzen dat zij in staat zijn om in teamverband, in een multidisciplinaire omgeving, een luchtvaart- of ruimtevaarttuig te ontwerpen. Daarbij dienen ze speciale aandacht te besteden aan het aspect ‘duurzame ontwikkeling’.

In het verleden bracht de OS Oefening al grensverleggende ontwerpen voort, zoals de Wasub, een mensaangedreven onderzeeër, de Delfly, een microvliegtuigje dat de vliegtechniek van een libelle gebruikt, en de Roboswift, een robotzwaluw met vleugels die van vorm kunnen veranderen.  Het winnende ontwerp van dit jaar is groep 8, Demonstrator for Airbreathing Electrostatic Propulsion, Earth Observation Satellite.  

Meer informatie:

Voor verdere inhoudelijke informatie over het symposium kunt u contact opnemen met ir. Joris Melkert, Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek, 06-49634441 of j.a.melkert@tudelft.nl.