Delft Integraal

Delft Integraal is het wetenschappelijk magazine van de TU Delft, waarin nieuwe ontwikkelingen en achtergronden op het gebied van onderzoek aan de TU Delft worden beschreven.

« vorige edities

Delft Integraal december  2013

In dit nummer van Delft Integraal, het wetenschaps- en alumnimagazine van de TU Delft, kunsthistoricus Timo de Rijk, de overwinning van de Nuna7, 3D-reproductie van schilderijen en minder warmteverlies door organische rankine cyclus. 

Tussen kunst en kitsch
De door de TU en Canon- Océ ontwikkelde techniek om reliëfreproducties van schilderijen te maken, kwam eind september uitgebreid in het nieuws. Kunstkenners fronsten de wenkbrauwen. 

Kunsthistoricus Timo de Rijk: ‘Wij planten het zaadje
Kunsthistoricus Timo de Rijk is sinds september hoogleraar design, culture and society in Delft en Leiden. Hij noemt die combinatie ‘een regelrechte doorbraak’. “Leiden bestudeert hoe een cultuur in elkaar steekt, Delft wil iets nieuws maken. Dat is een wezenlijk verschillende houding. Ik ben een brug tussen beide.” 

Winst uit warmte
Er gaat veel warmte verloren in de industrie en op de weg. Een techniek die restwarmte kan benutten geniet groeiende belangstelling. 

Nuna7: slim en snel
Na tweemaal zilver behaalden de studenten van het Nuon Solar team dit najaar weer goud bij de World Solar Challenge. Mede dankzij een ‘bloody clever’ interpretatie van het wedstrijdreglement. 

De Zaak: Biogas
Geld verdienen terwijl je mensen in ontwikkelingslanden helpt. Het bedrijf SimGas, opgericht door de broers Sanne en Mirik Castro, wil aantonen dat dat kan. SimGas maakt, verkoopt en installeert biogassystemen. 

De Visie: Weg met afval
Over twintig jaar hebben we bijna geen afval meer in Europa. Prof.dr. Peter Rem, hoogleraar resources en recycling, denkt dat we in de toekomst vrijwel alles hergebruiken.

Naam auteur: Webredactie
© 2014 TU Delft

Metamenu