BK inspireert tijdens ‘Meet the Professor’

Nieuws - 01 mei 2024 - Communication BK

‘Meet the Professor’ is een jaarlijks terugkerend initiatief van WIJStad waarbij professoren van de TU Delft een gastles verzorgen aan een Delftse basisschoolklas. Dit jaar waren ook universitair docenten uitgenodigd, en dus deden maar liefst vijf onderzoekers van onze faculteit mee: prof. Dick van Gameren, prof. Marlon Boeve, prof. Steffen Nijhuis, dr. Geertje Slingerland, en dr. Job Schroën. Bedankt voor jullie inzet!

Groepsfoto van alle TU Delft onderzoekers die dit jaar een les verzorgden.

Van de lessen van Steffen Nijhuis en Geertje Slingerland is beeldmateriaal beschikbaar. Beiden vertellen kort over hun ervaring tijdens de les.

“Waarom zijn natuur en landschap belangrijk voor toekomstbestendige en leefbare steden? De leerlingen van groep 7 van De Regenboog in Delft reageerden enthousiast en kwamen met veel leuke ideeën om de biodiversiteit van hun schoolplein en achtertuin vergroten. Daar begint een betere toekomst! Voor mij was het een geweldige ervaring en een mooie manier de bewustwording te vergroten van toekomstige generaties stadsmakers.” – Steffen

“Mijn onderwerp was: wat is de toekomst van Delft, en hoe kunnen de bewoners daarover meedenken? Ik vond het bijzonder dat de kinderen allemaal heel erg bezig waren met het klimaat in de toekomst van de stad, dat had ik niet verwacht! Ik denk dat Meet the Professor belangrijk is omdat wij een inspiratie voor de kinderen kunnen zijn: we laten zien dat allerlei soorten mensen professor kunnen worden. Ik hoop dat ik die inspiratie heb kunnen bieden.” – Geertje

Meer informatie

‘Meet the Professor’ vond dit jaar plaats op 17 april. Meer informatie over dit initiatief vind je op hun website

Groepsfoto gemaakt door Adam Klugkist. Beeldmateriaal van Geertje Slingerland gemaakt door Floor Fortunati. Foto’s van Steffen Nijhuis gemaakt door Peer.