Archief

53852 resultaten

10 oktober 2019

Pascale Daran: “‘Betrek me en ik leer’ is mijn onderwijsmotto”

Pascale Daran: “‘Betrek me en ik leer’ is mijn onderwijsmotto”

Interactief college geven staat bij TNW Teacher of The Year Pascale Daran (LST) voorop. Ze coördineert het bachelorpracticum Biotechnology Basic Techniques en bespreekt wetenschappelijke literatuur met masterstudenten bij het vak Metabolic Reprogramming. “Deze vorm van onderwijs vind ik leuk, studenten merken dat ik dit vanuit mijn hart doe. Voor mij is een college geslaagd als de discussie zo geanimeerd is dat ik gewoon zou kunnen verdwijnen.”

08 oktober 2019

Nieuwe horizonten voor het samenbrengen van toekomstige quantumcomputers in een quantumnetwerk

Nieuwe horizonten voor het samenbrengen van toekomstige quantumcomputers in een quantumnetwerk

26 september 2019

Lancering nieuwe grondstof uit afvalwater: Kaumera

Een duurzaam alternatief voor chemische stoffen in o.a. zaden, mestkorrels, beton en verf? Waterschappen, wetenschap (TU Delft) en bedrijfsleven presenteren op 2 oktober 2019 een nieuwe grondstof uit afvalwater: Kaumera Nereda® Gum. Deze grondstof is een duurzaam alternatief voor chemische grondstoffen en kan gebruikt worden als slimme coating voor zaden en mestkorrels, als lijm- en bindmiddel en op vele andere manieren.

26 september 2019

Martin Bruggink: “Beter lesgeven door aan te sluiten bij perspectief van de student”

Voor Teacher of the Year Martin Bruggink (SEC) draait alles om onderwijs. “Hoe zorg je dat mensen écht iets leren, dat is de vraag waar het om gaat op de lerarenopleiding. De TU-studenten die ik onder mijn hoede heb leer ik om kennis zo goed mogelijk over te brengen aan middelbare scholieren. Ik ben blij met de waardering voor onderwijs die uit deze verkiezing spreekt, dat duidelijk is dat je ook daarin kunt excelleren.”

24 september 2019

'Onderzoek naar batterijen is veelbelovend, maar heeft nog een lange weg te gaan'

'Onderzoek naar batterijen is veelbelovend, maar heeft nog een lange weg te gaan'

Intreerede prof.dr.ir. M. Wagemaker (TNW): Recharge 25 september 2019, start om 15:00 – Aula, TU Delft

17 september 2019

Een moleculaire brug verder

Een moleculaire brug verder

Elektronica op basis van moleculen kan in de toekomst nieuwe mogelijkheden opleveren voor de miniaturisering van circuits. TU Delft-onderzoekers zijn er, samen met partners uit Zwitserland (Empa), Israël en het Verenigd Koninkrijk in geslaagd om een cruciaal detail in de realisatie van dergelijke circuitelementen op te lossen: een moleculaire brug voor elektronen die bij kamertemperatuur mechanisch en elektronisch stabiel blijft. De resultaten zijn pasgeleden gepubliceerd in het tijdschrift "Nature Nanotechnology".

16 september 2019

Nederland internationaal centrum Quantumtechnologie

Nederland internationaal centrum Quantumtechnologie

Uit handen van Robbert Dijkgraaf ontving staatssecretaris Mona Keijzer vanmiddag de Nationale Agenda Quantum Technologie.

12 september 2019

Sjoerd Stallinga en Bernd Rieger organiseren Single Molecule Localization Microscopy Symposium

Van 26 tot 28 augustus organiseerden Sjoerd Stallinga en Bernd Rieger van de afdeling Imaging Physics het 9e Single Molecule Localization Microscopy Symposium, een bijeenkomst voor wetenschappers die werkzaam zijn op het gebied van single-molecule superresolutiebeeldvorming.

12 september 2019

Teacher of the Year Gary Steele leert van zijn eigen colleges

Zijn aanstekelijk enthousiasme, duidelijkheid en goede voorbeelden zijn maar een paar van de redenen voor zijn uitverkiezing tot Teacher of the Year van TNW (TN/AP). Gary Steele is blij verrast. “Dit is mooie feedback. Het is belangrijk om te weten hoe studenten het onderwijs ervaren, zodat je de colleges steeds beter kunt maken.”

11 september 2019

Kabelbacteriën: levende stroomkabels met ongekende geleidbaarheid

Kabelbacteriën: levende stroomkabels met ongekende geleidbaarheid

Bacteriën die leven op elektriciteit en in staat zijn om stroom over lange afstanden door sterk geleidende kabels te sturen, net zoals hoe wij onze tv en koelkast van stroom voorzien... Het lijkt misschien moeilijk te geloven, maar dat is precies wat een team wetenschappers van de Universiteit Antwerpen (BE), de Technische Universiteit Delft (NL) en de Universiteit Hasselt (BE) recent heeft ontdekt. Bacteriën van wel een centimeter lang die leven op de zeebodem bevatten een geleidend vezelnetwerk dat te vergelijken is met de koperen kabels die wij gebruiken om elektriciteit te transporteren. De sterk geleidende vezels leiden mogelijk tot revolutionaire nieuwe materialen en technologieën.