R. Merino Martinez

R. Merino Martinez

Profiel

Prijzen

In 2018 behaalde Roberto de prestigieuze cum laude onderscheiding (alleen top 5% PhD's komen in aanmerking) voor zijn proefschrift " Microphone arrays for imaging of aerospace noise sources". Ook ontving hij in 2019 de  Clean Sky Academy Award for the best PhD thesis in Applied Sciences and Engineering for Aeronautics. In 2020 ontving hij de tweede prijs in de  TRA VISIONS Young Researcher Competition in the field of Aviation, opgericht door de EU.

Biografie

dr. Roberto Merino-Martinez is tenure-track universitair docent bij de sectie  Aircraft Noise and Climate Effects (ANCE) van de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek van de Technische Universiteit Delft  (TU Delft). Daarnaast is hij parttime adviseur aeroakoestiek bij ingenieursbureau  Peutz bv.
Roberto behaalde zijn BSc en MSc in Aerospace Engineering aan de  Universidad Politécnica de Madrid (UPM) in Spanje na het voltooien van een onderzoeksverblijf aan het  Royal Institute of Technology (KTH) van Stockholm, Zweden binnen een Erasmusbeurs. Daarna promoveerde hij in december 2018  cum laude aan de TU Delft. Daarna werkte hij 3 jaar als postdoctoraal onderzoeker in dezelfde onderzoeksgroep.

ResearchGate profiel

GoogleScholar profiel

Expertise

Roberto's onderzoek richt zich op het gebruik van microfoonarrays (ook bekend als akoestische camera's) en geavanceerde akoestische beeldvormingstechnieken die geluidsvisualisatie mogelijk maken. Deze benadering is vooral nuttig op het gebied van aero-akoestiek, waarbij de geluidsbronnen op b.v. vliegende vliegtuigen of windturbines kunnen worden geïdentificeerd, geïsoleerd en geanalyseerd. Daarom is dit een noodzakelijke stap om stillere vliegtuigen en windturbines te verkrijgen, aangezien we de geluidsbronnen kunnen identificeren en karakteriseren die moeten worden verminderd. Roberto heeft uitgebreide ervaring in aero-akoestische experimenten in veldtesten en windtunnelmetingen, evenals in geluidsmodelleringstools. De afgelopen jaren heeft hij het gebied van psychoakoestiek bestudeerd om de waarneembare menselijke reactie op vliegtuig- en windturbinegeluid te bepalen en hoe de ontwerpen te optimaliseren om de meest aangenaam klinkende apparaten te leveren.

Lees meer

Publicaties

Onderwijs 2024

Onderwijs 2023

Media

Meer media

Prijzen

  • 2023-8-3

    Veni grant AES 2022

    Luister naar de toekomst: duurzame vliegtuigtechnologieën mogelijk maken door de geluidshinder te minimaliseren

    Nieuwe technologieën die nodig zijn om tot een milieuvriendelijke luchtvaart te komen (bijvoorbeeld elektrische voortstuwing) moeten ook minimale geluidshinder veroorzaken om maatschappelijk aanvaardbaar te zijn. Ik stel een innovatieve, perceptiegestuurde ontwerpmethodiek voor die een paradigmaverschuiving vertegenwoordigt met betrekking tot state-of-the-art benaderingen, die eerst ontwerpen en daarna zoeken naar strategieën voor geluidsdemping. Ik neem voor het eerst de menselijke perceptie van geluid op in aero-akoestisch onderzoek en vliegtuigontwerpproces door nieuwe geluidskwaliteit-meetwaarden te evalueren en psycho-akoestische luisterexperimenten uit te voeren. Deze aanpak vermindert de geluidsimpact van de luchtvaart in lokale gemeenschappen en kan worden uitgebreid naar andere sectoren, zoals drones en windturbines.

  • 2022-7-15

    EYRA award 2022: The European Young Researchers Award 2022

    Europe’s best 3 young researchers
    EuroScience Open Forum

  • 2020-9-29

    2nd prize at the TRA VISIONS 2020 young researchers competition: Category: Airborne

    Seeing with sound – towards silent aviation
    TRA VISIONS 2020

  • 2019-5-28

    Clean Sky Academy Best PhD Award 2019

    The fourth edition of the Clean Sky Academy Best PhD Award took place during
    Aerodays in Bucharest on 28 May 2019. The award recognises outstanding research
    work by young scientists in applied sciences and engineering for aeronautics. Meet
    our winners below!
    Aerodays 2019

Meer prijzen