Laatste Nieuws
13 maart 2019
The Future of Cash
Igo Boerrigter, masterstudent aan de faculteit Industrieel Ontwerpen van TU Delft, analyseerde in opdracht van De Nederlandsche Bank het huidige gebruik van contant geld. Op basis hiervan deed hij aanbevelingen voor een blijvend bruikbaar en betaalbaar cash-systeem in de toekomst. Bovendien bedacht hij een meer gebruiksvriendelijke variant van muntgeld.
13 maart 2019
Experimenteren met autonoom varen op de TU Delft Campus
Maandag 18 maart opent Minister Cora van Nieuwenhuizen het Researchlab Autonomous Shipping (RAS) op The Green Village bij de TU Delft. Dit nieuwe researchlab biedt een natuurlijke buitenruimte voor experimenten met autonoom varen en is een ontmoetingsplek voor alle partijen die bij de ontwikkeling van autonoom varen betrokken zijn.
13 maart 2019
Dick van Gameren benoemd als decaan faculteit Bouwkunde
Het College van Bestuur heeft prof.ir. Dick van Gameren met ingang van 1 april 2019 benoemd tot decaan van de faculteit Bouwkunde. Momenteel is hij voorzitter van de afdeling Architecture bij die faculteit.
12 maart 2019
TU Delft, Shell en overheid investeren 5 miljoen euro in duurzame doorbraak voor chemie
TU Delft, Shell en diverse Topconsortia voor Kennis en Innovatie (TKI) investeren samen 5 miljoen euro in de ontwikkeling van elektrochemische technologie voor verduurzaming van de petrochemische industrie.
11 maart 2019
Tim van der Hagen deelt wetenschappelijke artikelen in open access
De meeste recente wetenschappelijke artikelen van de rectoren van de Nederlandse universiteiten zijn binnenkort gratis wereldwijd online beschikbaar.
10 maart 2019
Intreerede Rudy Negenborn: Als schepen konden praten
Wereldwijd neemt de transportbehoefte almaar toe. De Rotterdamse haven kan de grootste containerschepen ter wereld aan, maar het verwerken van de duizenden containers die zo’n schip vervoert, veroorzaakt files op water, weg en spoor. Als schepen en andere transportsystemen onderling informatie uitwisselen, kan de infrastructuur veel efficiënter en duurzamer gebruikt worden. Dat zegt Rudy Negenborn, hoogleraar Multi-Machine Operations & Logistics, die op 15 maart 2019 zijn intreerede houdt aan de TU Delft.
08 maart 2019
Luisteren naar quantumradio
Onderzoekers van de TU Delft hebben een quantumcircuit gecreëerd dat hen in staat stelt te luisteren naar het zwakste radiosignaal dat de quantummechanica toelaat.
08 maart 2019
Nieuw ontwerp voor aardgasvrij maken van wijken zorgt voor flinke CO2-besparing
Met het ontwerp wordt flink meer CO₂ bespaard dan andere aardgasvrije oplossingen.
07 maart 2019
College van Bestuur TU Delft steunt Klimaatbrief Universiteiten
Ook de andere Nederlandse universiteitsbesturen steunen de brief. De Klimaatbrief is een initiatief van wetenschappers en roept de universiteiten, faculteiten én medewerkers op tot een ambitieus klimaatbeleid om daarmee het goede voorbeeld te geven.
28 februari 2019
LED-lampje reset op hol geslagen hart automatisch
Onderzoekers van het LUMC en de TU Delft hebben een manier gevonden om een op hol geslagen hart automatisch te resetten met een geïmplanteerd LED-lampje. In het wetenschappelijke tijdschrift Science Translational Medicine beschrijven ze hoe hun bio-elektronische defibrillator werkt in het laboratorium. Het kan de eerste stap zijn naar een pijnvrije behandeling voor patiënten met boezemfibrilleren.