Laatste Nieuws
11 december 2019
4,1 miljoen euro voor gezamenlijk protontherapie-onderzoek TU Delft, Erasmus MC en LUMC
Een nieuwe subsidieronde is toegekend aan dertien onderzoekers die deel uitmaken van het HollandPTC R&D-consortium.
11 december 2019
Een goede universiteit is ook internationaal
Opinieartikel van de rectoren van de Nederlandse universiteiten.
10 december 2019
Groenland verliest sneller ijs dan verwacht
Groenland verliest zeven keer zo snel ijs als in de jaren negentig, zo blijkt uit onderzoek van het Ice Sheet Mass Balance Intercomparison Exercise Team.
10 december 2019
ERC Consolidator Grant voor betere energieconversie
TU Delft onderzoeker dr. Rene Pecnik van de TU Delft heeft een ERC Consolidator Grant ontvangen voor onderzoek naar betere energieconversie
10 december 2019
Combinatie microscopietechnieken geeft twee keer scherper beeld
Onderzoekers van de TU Delft hebben twee bestaande technieken binnen de superresolutie-microscopie gecombineerd tot een nieuwe methode. Veel experts zagen het combineren van de technieken als iets dat technisch onmogelijk was. Met de nieuwe, gecombineerde methode kunnen onderzoekers de minuscule onderdelen van levende cellen beter dan ooit in beeld brengen. Dat kan onder meer leiden tot nieuwe inzichten in de gezondheidszorg.
10 december 2019
MAVLab wereldkampioen in AIRR autonome drone race 2019
Een team van het MAVLab van de TU Delft heeft het Artificial Intelligence Robotic Racing (AIRR) wereldkampioenschap 2019 in Austin, Texas gewonnen
04 december 2019
TU Delft start met verhalenplatform over wetenschap(pers)
Op www.tudelft.nl/stories brengen we een selectie van onderzoeksverhalen over onze wetenschap(pers).
03 december 2019
Zandstranden begrijpen en voorspellen
Zand is wereldwijd de op één na meest gebruikte grondstof na water. We kunnen niet zonder. Zandduinen houden ons land veilig voor overstromingen.
03 december 2019
Alle pilsgisten stammen af van één ‘oergist’
Pilsgist, het beroemde micro-organisme waar brouwers jaarlijks honderden miljarden liters pils en andere lagerbieren mee maken, is zo’n 500 jaar geleden ontstaan door een toevallige ontmoeting tussen twee gistsoorten. De giststammen waar tegenwoordig pils mee wordt gemaakt zijn allemaal terug te voeren tot dat moment. Dat concluderen onderzoekers van de TU Delft op basis van een uitgebreide DNA-analyse.
29 november 2019
TU Delft 53e in THE University Employability Ranking
In de Times Higher Education Global University Employability Ranking 2019 staat de TU Delft op de 53e plaats, twee plaatsen hoger dan vorig jaar.