PhD posities in model-gedreven besluitvorming

Help de effectiviteit van moderne politieoperaties en -strategieën te verbeteren.

In het hedendaagse politiewerk zijn machine learning, causale modellen en simulaties voor besluitvorming van cruciaal belang. Bij het gebruik van dergelijke modellen gaat het niet alleen over het analyseren en interpreteren van enorme hoeveelheden gegevens, maar ook over ethiek, privacy en over de interactie tussen mens en AI.

Met de lancering van het gezamenlijke Model-Driven Decisions Lab (MoDDL) bieden de TU Delft en de politie vijf spannende vijfjarige PhD posities aan. Wil jij uniek onderzoek doen, helpen de implementatie van je onderzoeksresultaten mogelijk maken en bijdragen aan een efficiënt en effectief veiligheidsdomein? Dan is een van deze vijf PhD posities wellicht interessant voor jou!

Tekenmoment
Het ondertekeningsmoment van de overeenkomst. TU Delft | The Hague, PLAATWERK FOTOGRAFEN

Het lab uitgelegd

Het project is gericht op het leveren van een bijdrage aan de verschillende aspecten van data- en modelgestuurde besluitvorming in het veiligheidsdomein. De vijf unieke onderzoekslijnen combineren technologie en wetenschap, waarbij waarden zoals verantwoording, uitlegbaarheid en transparantie een sleutelrol spelen bij besluitvorming. De onderwerpen variëren van AI-ondersteunde langetermijnbesluitvorming, het creëren van situationeel bewustzijn met behulp van sensoren en edge computing, en nieuwe machine-learningmethoden op basis van sequentiële besluitvorming, tot causale modellen voor real-time intelligence en AI-ondersteunde interventies.

Justin Dauwels
Justin Dauwels

Technologieën zoals kunstmatige intelligentie en computer vision ontwikkelen zich snel. Ik vind het geweldig om samen met de politie te onderzoeken hoe deze geavanceerde technologieën complexe onderzoeken kunnen vergemakkelijken en georganiseerde misdaad kunnen helpen bestrijden. De integratie van AI en computer vision in de rechtshandhavingspraktijk biedt een enorm potentieel voor het verbeteren van de efficiëntie, nauwkeurigheid en effectiviteit bij het identificeren van patronen in de enorme hoeveelheden gegevens die tijdens politieoperaties worden verzameld. Door gebruik te maken van deze ontwikkelingen willen we zorgen voor een veiligere samenleving voor iedereen.

Het programma omvat niet alleen innovatieve benaderingen en de ontwikkeling van modellen en algoritmen, maar ook de inbedding van onderzoeksresultaten in politieoperaties en -strategieën. Dit is een integraal onderdeel van je rol. Als PhD ondersteun je actief de operationalisering, inclusief het coachen en trainen van stakeholders bij de politie. Je werkt nauw samen met wetenschappers, promovendi en niet-wetenschappelijke stakeholders bij de politie. In feite zul je zo'n 20% van je tijd doorbrengen bij de relevante politie-eenheden, wat je zal helpen bij het identificeren van behoeften en het verkrijgen van een grondig inzicht in de uitdagingen waarmee de politie wordt geconfronteerd.

Met je mede-PhD studenten in MoDDL vorm je een hechte gemeenschap, waarin je ideeën en kennis deelt. Samen gaan jullie de uitdagingen van modelgedreven besluitvorming aan vanuit jullie verschillende perspectieven en disciplines, waardoor jullie elkaars onderzoek verrijken. Daarnaast word je ondersteund door de TU Delft onderzoeksgroep waar je deel van uitmaakt en zoek je samenwerking met TU Delft collega's in andere relevante disciplines.

Photo by Michiel Rotgans
Photo by Michiel Rotgans
Photo by Michiel Rotgans
Photo by Michiel Rotgans

PhD posities

Deze spannende vijfjarige PhD-posities geven je een ongeëvenaarde kans om baanbrekend, diepgaand onderzoek te doen gericht op praktische toepassingen. Je zult ook de adoptie van de nieuwste technologie binnen de politie stimuleren door stakeholders te coachen en te trainen. Zo draag je bij aan een veiligere samenleving en ontwikkel je tegelijkertijd je carrière als onderzoeker, waarvoor je een persoonlijke opleiding van wereldklasse krijgt.

Hoe kun je solliciteren?

Geïnspireerd?

Bekijk de vacature van de functie waarin je geïnteresseerd bent voor de volledige functiebeschrijving, jouw team, de vereisten en de secundaire arbeidsvoorwaarden. Als je denkt dat je bij ons past, willen we je graag ontmoeten. Om te solliciteren klik je op de vacature en solliciteer je online.

Heb je vragen? Neem contact met ons op

Wil je meer informatie over deze functies en dit onderzoeksprogramma, lees dan hier verder: TU Delft en politie vergroten hun gezamenlijke impact, of neem contact op met de programmaleiders: Dr. Justin Dauwels of Dr. Ir. Jelte Mense.

Wil je meer informatie over de selectieprocedure, neem dan contact op met Helma Dokkum, AI Innovatiemanager, w.m.dokkum@tudelft.nl.

Screening

Omdat je in het veiligheidsdomein gaat werken, moet je een veiligheidsscreening ondergaan die wordt uitgevoerd door de Nederlandse overheid voordat je aan deze functie begint. Deze screening duurt gemiddeld 2 tot 3 maanden en kan oplopen tot 6 maanden. Een positieve uitslag van de screening is een voorwaarde voor het ingaan van het contract voor deze PhD posities. Voor deze PhD posities is minimaal een BO-screening nodig.

Arbeidsvoorwaarden

In afwachting van het screeningsresultaat kan op verzoek van de kandidaat een tijdelijk contract als onderzoeker worden aangeboden voor maximaal 4 maanden. Bij een positief screeningsresultaat wordt dit contract omgezet in een PhD-contract. Dit zijn 5-jarige PhD posities, waarbij het extra vijfde jaar (vergeleken met een standaard 4-jarige PhD programma) ruimte biedt voor de extra activiteiten van het leren over de politieorganisatie en het borgen van de resultaten in de politieorganisatie. Meer specifieke informatie over de arbeidsvoorwaarden is te vinden in de vacatures.

Werkplek

Je hebt een afwisselende werkplek: je werkt zowel op de campus van de TU Delft als op het kantoor van de politie in Den Haag. We verwachten dat je minimaal één keer per week op het kantoor van de Nederlandse Politie werkt, afhankelijk van de behoeften van je onderzoek.

Ontmoet je collega’s