Burgerparticipatie in de Warmtetransitie

14 november 2024 15:00 t/m 18:00 - Door: Urban Energy Institute TU Delft | Zet in mijn agenda

Doe mee tijdens Klimaatweek met de Gemeente Delft en het Urban Energy Insitute (UEI) van TU Delft in de transitie van aardgas naar duurzame warmte! Ontdek innovaties in aardwarmte en stadsverwarming, en waarom jouw inbreng belangrijk is. Dit evenement verbindt beleidsmakers, onderzoekers, burgers, en andere belanghebbenden. Deel je ideeën, stel vragen, en vorm de energietoekomst van Delft!


Als onderdeel van de Klimaatweek Delft organiseren de Gemeente Delft en het Urban Energy Institute (UEI) van TU Delft samen een evenement dat gericht is op de transitie van gas naar duurzame warmte. Deze transitie draait niet alleen om technologie — het is ook een sociale uitdaging die actieve deelname van verschillende belanghebbenden vereist, waaronder woningcorporaties, Verenigingen van Eigenaren (VvE's) en woningeigenaren. Het evenement richt zich op participatie themas, waarbij de warmtetransitie-doelen van de stad worden verbonden met innovatief onderzoek en bredere gemeenschapsdeelname wordt gestimuleerd.

Tijdens het evenement krijgen deelnemers de kans om van experts te horen, deel te nemen aan interactieve discussies, en hun ideeën bij te dragen over hoe de overgang naar duurzame verwarmingsoplossingen effectief kan worden gerealiseerd. We moedigen alle geïnteresseerden aan om deel te nemen en samen de toekomst van het energielandschap van Delft vorm te geven.

Agenda:

15:00 – 15:05: Welkom door Urban Energy Institute & Gemeente Delft
15:05 – 15:30: Introductie van uitdagingen en huidige voortgang door vertegenwoordigers van de Gemeente Delft 
15:30 – 16:00: Pitches & beleidsaanbevelingen door onderzoekers van TU Delft Urban Energy (in het Engels)
16:00 – 16:30: Paneldiscussie
16:40 – 17:00: Reflecties en vervolgactiviteiten 
17:00 – 18:00: Afsluit & borrel

De voertaal van het evenement is voornamelijk Nederlands, met enkele presentaties in het Engels.

Datum
14 november

Tijd
15:00-18:00

Locatie

Vakwerkhuis – Collegezaal (gebouw van DUWO)
Doelgroep
Beleidsmakers, onderzoekers, burgers, studenten en alle andere geïnteresseerden

 

Registratie is vereist!