Nieuws
26 februari 2020
Klimaatarboretum TU Delft
Op woensdag 18 maart, Nationale Boomfeestdag, wordt het eerste klimaatarboretum geopend op de TU Delft.
25 februari 2020
TU Delft Climate Institute offers travel support for negative emissions intern program
The climate institute at TU Delft would like to take up the challenge to develop scientific knowledge, scientific tools and technological solutions necessary for reversing the increase in atmospheric emissions.
20 februari 2020
Energie krijgen van urine
Pies en plas wekken niet alleen vieze gezichten op, maar ook elektriciteit. Niels van Linden werkt momenteel aan een technologie voor het produceren van stroom uit stedelijk en industrieel restwater. Hiermee hoopt hij een energieneutraal zuiveringssysteem te ontwikkelen.
19 februari 2020
Van betonpuin tot betonnen gebouwen
Primaire grondstoffen zijn eindig. Maar menselijke vindingrijkheid gelukkig niet. In de laboratoria van de TU Delft werkt Francesco Di Maio aan het recyclen van betonafval. Net als de mythologische feniks, de vogel die uit zijn eigen as herrijst, wil Di Maio dat er nieuwe gebouwen ontstaan uit het puin van hun voorgangers. Met zijn technologieën hoopt hij de bouw van steden circulair te maken.
18 februari 2020
Kunnen zandbanken mangroves redden?
Vroeg opstaan, in een kleine vissersboot op pad gaan en in de verte de zon achter de vulkaantoppen zien opkomen. Zo begonnen de dagen voor promovenda Silke Tas tijdens het veldwerk dat ze gedurende twee maanden in Indonesië uitvoerde. De rest van de dag was doorgaans minder idyllisch, rondstampend in de modder om de juiste metingen voor haar onderzoek te bemachtigen. Tas is geïnteresseerd in de werking van zandbanken aan de kust die mangrovebossen een kans geven zich te herstellen, zodat die bossen op hun beurt erosie van de kustlijn tegen kunnen gaan.