BSc Maritieme Techniek
In de toekomst zullen we voor energie en voedsel steeds meer afhankelijk zijn van constructies op het water. Maritieme Techniek gaat over alle drijvende constructies op het water. Denk aan drijvende windmolenparken, zonnepanelen, zeewierboerderijen en havens op zee. Ook installatieschepen zijn van groot belang, om bijvoorbeeld die drijvende constructies aan te leggen of om constructies te installeren die alternatieve grondstoffen van de zeebodem kunnen halen.
De zee biedt een grote kans in de transitie naar een duurzamere wereld. Tijdens de bacheloropleiding Maritieme Techniek leer je stap voor stap hoe je als ingenieur alle drijvende constructies kunt ontwerpen en maken die hiervoor nodig zijn. En zoek je naar technische oplossingen voor het verduurzamen van schepen. Je legt de basis om je verder te kunnen ontwikkelen en specialiseren in een master, bijvoorbeeld in de richting van Marine Technology, Offshore & Dredging Engineering of Mechanical Engineering.
In het kort
Voertaal: Nederlands
Numerus fixus: nee
Start: september
Vereiste vakken: Natuurkunde & Wiskunde B
Vorm: voltijds – on campus
Verplichte studiekeuzecheck
Belangrijke data
Open dagen: 14 maart 2025
Aanmelddeadlines:
1 mei met Nederland diploma
1 april met internationaal diploma
Ervaringen van studenten
Waarom koos je voor Maritieme Techniek?
Ik was op de middelbare school goed in wis- en natuurkunde en daar wilde ik graag meer mee doen. Een kleinschaligere studie waarbij de stof iets meer toegespitst is in een specifieke richting, past goed bij mij.
― Loek, 2e jaars bachelor student
Wat vind je zo leuk aan Maritieme Techniek?
Maritieme Techniek sprong er voor mij uit vanwege de goede sfeer en het persoonlijke contact. Het is daarnaast een leuke afwisseling van sommen, creativiteit en praktijk.
― Mirre, 3de jaars bachelor student
Chat met een student
Stel je vragen aan een student Maritieme Techniek.